Groene Filmpjes

Inspirerende en handige filmpjes over verzorging van kamerplanten en met styling tips voor bloemen en planten in huis.

PLANTVERZORGING


Mama Botanica | Zo stek je een ficus

Soms groeit je plant te groot, niet mooi of wil je hem stekken. De Ficus benghalensis van Iris van Mama Botanica had door te weinig licht geen mooie stevige bladeren, dus besloot ze hem terug te snoeien. In de video laat ze zien hoe je hem af kan knippen en hoe je de plant daarna kan stekken!


Mama Botanica | Zo hou je je Philodendron gelukkig

In deze video legt Iris van Mama Botanica je uit hoe je deze prachtige Philodendron-soort verzorgt en gelukkig houdt.


Mama Botanica | 5 easy hanging plants

Iris from Mama Botanica loves adding hanging plants to her collection! The ultimate jungle vibes, without space loss! In this video she shares with you five easy care hanging plants to kick off your hanging garden.


Mama Botanica | Zou hou je je Raven gelukkig

Waarschijnlijk kennen we allemaal de super sterke Zamioculcas Zamiifolia wel! In deze video zet Iris van Mama Botanica zijn excentrieke broertje, de Zamioculcas Raven, in de spotlight! Een plant die van groen naar zwart verkleurt en daarnaast ook nog eens super makkelijk te verzorgen is!


Mama Botanica | Zo hou je je Callisia gelukkig

Niet alle planten zijn groen! Deze prachtige roze plant, de Callisia Rosato of Pink Lady, is de beste kleurrijke toevoeging aan de planten verzameling van Iris van Mama Botanica! En veel makkelijker te verzorgen dan je op het eerste gezicht verwacht!


Mama Botanica | Planten voor in je slaapkamer

Welke planten kan je wel en welke kan je niet in je slaapkamer zetten? En is het überhaupt wel goed om planten in je slaapkamer te zetten? Iris van Mama Botanica legt het je uit in deze video.


Mama Botanica | Zo hou je je Monstera gelukkig

Gatenplant, Swiss Cheese plant, Vingerplant, allemaal namen voor de Monstera deliciosa! Deze tropische plant kan grote hoogtes bereiken in je huis en is helemaal niet moeilijk om te verzorgen. En als bonus vertelt Iris van Mama Botanica het levensverhaal van deze specifieke Monstera!


Mama Botanica | Zo stek je een Kindje-op-moeders-schoot

Iris van Mama Botanica houdt van planten die je makkelijk kan stekken! En deze Tolmiea menziesii is daar een goed voorbeeld van. In deze video laat ze zien hoe je het Kindje-Op-Moeders-Schoot kan stekken. Zodat je je planten verzameling uit kan breiden, of plantjes weg kan geven!


Mama Botanica | House Plant Tour

Iris van Mama Botanica geeft je een house plant tour door haar eigen woning en laat je alle planten zien die ze heeft en hoe ze ze verzorgt.


Mama Botanica | Zo hou je je Alocasia gelukkig

Er zijn zo veel mooie soorten Alocasia's! Niet altijd de makkelijkste plant om gelukkig te houden, maar in deze video deelt Iris van Mama Botanica een aantal van haar tips om jouw Alocasia mooi en gezond te maken.


Mama Botanica | 5 ultieme beginners planten

Dromend van een urban jungle, maar nog onzeker over welke planten je het best als eerst je huis in kunt halen? Deze vijf planten zijn volgens Iris van Mama Botanica makkelijk in de verzorging en zullen je helpen met het ontwikkelen van je Super Groene Vingers!


Mama Botanica | Zo hou je varens gelukkig

Het zijn niet de makkelijkste planten, maar als je de verzorging van je varens onder de duim hebt, krijg je super veel voldoening van gezonde mooie groene bladeren. Daarom vertelt Iris van Mama Botanica in deze video over de verzorging van varens in deze Planten Spotlight!


Mama Botanica | Zo stek je een Chinees lantaarnplantje

Meer plantjes zijn altijd welkom! En dat kan je ook super makkelijk zelf doen. Een van de favorieten plantjes van Iris van Mama Botanica om te stekken, is het Chinees Lantaarn plantjes, of de Ceropegia Woodii. In deze video laat ze twee verschillende manieren zien waarop je dat kan doen!


Mama Botanica | Zo kom je van rouwvliegjes af

Ze lijken op fruitvliegjes, maar eigenlijk zijn het rouwmugjes! Vervelende kleine vliegjes die in de vochtige potgrond hun eitjes leggen. In deze video deelt Iris van Mama Botanica een simpele methode om van ze af te komen.


Mama Botanica | Zo overleven jouw planten de herfst

Ook je planten merken de veranderingen van de seizoenen, ondanks dat ze binnen staan. In deze video geeft Iris van Mama Botanica je tips en tricks om je planten gezond de herfst en winter door te krijgen!


Mama Botanica | Siernetel stekken

De siernetel of Coleus is een super makkelijke en erg mooie plant! Hij komt in allerlei kleuren en is ook nog eens makkelijk te stekken. Iris van Mama Botanica leert je hoe je deze plant stekt.


Mama Botanica | Zo hou je je Bananenplant gelukkig

In de plantspotlight deze fijne snelle groeier! Iris van Mama Botanica was verbaasd hoe goed de bananenplant (of Musa Dwarf Cavendish) het in haar huis doet.


Mama Botanica | Sansevieria vermeerderen

In deze video laat Iris van Mama Botanica zien hoe je de Sansevieria scheurt. Van 1 plant meerdere planten maken! De Sansevieria is daarvoor super geschikt. En niet geheel onbelangrijk: als je de plant te groot laat worden, kan hij zomaar je pot stuk groeien.


Mama Botanica | Zo stek je een Pannenkoekplant

Pannenkoekplant, beter bekend als Pilea Peperomioides, geeft heel veel stekjes. Het stekje van Iris van Mama Botanica is uitgegroeid tot moederplant, en in dit filmpje laat ze zien hoe ze er nieuwe stekjes van maakt.


Mama Botanica | Zo verpot je jouw plant

Planten verpotten is eigenlijk heel simpel! Deze Homalomena van Iris van Mama Botanica was toe aan een grotere pot om mooi verder te groeien. Dit is hoe zij dat doet.


Mama Botanica | Vetplant snoeien

Iris van Mama Botanica legt je uit hoe je je planten het beste kunt verzorgen. In dit filmpje legt ze je uit hoe je het beste een vetplant kunt snoeien, die er niet meer zo heel mooi uitziet.


STYLEN MET PLANTEN EN BLOEMEN

VTWonen | Een eigen mini-orangerie

Gek op planten, maar geen eigen tuin? Deze mini-orangerie is perfect voor in huis. VT Wonen legt je heel beeldend uit hoe je je eigen oranjerie in mini-formaat creëert.


De laatste plant trends

Serena Verbon (van BeautylabNL) heeft een nieuwe woning en wil alles weten over het toepassen van planten in haar huis. Zij gaat daarom op bezoek bij styliste Souraya Hassan die haar de laatste trends op het gebied van planten laat zien.


VTWonen | Een botanische wand in huis

Ook zo gek op de botanische trend en wil je dit ook in je huis? Creëer een groene muur met verschillende losse elementen voor een sfeervolle ruimte. In deze video laat VTWonen je zien hoe je met accessoires en planten een stijlvolle botanische muur creëert.


VTWonen | Romantische bloemenhanger maken

Maak deze romantische bloemenhanger zelf met je mooiste bloemen en planten. Leuk voor binnen én voor buiten. Het leuke is dat de hanger zelfs nog een eyecatcher is als de bloemen gedroogd zijn. Bekijk de video en ga aan de slag!