Vrolijk januari boeket, alvast een beetje lente in huis

door Judith Slagter | 4 januari 2018

Judith is bloemstyliste, fotografe en blogger. Voor de mooiste dag van veel bruidsparen stylt zij trouwlocaties met de prachtigste boeketten.  Daarnaast maakt zij styled shoots, waarbij zij vernieuwende stijlen en de laatste trends laat zien. Wil je meer weten over Judith of haar prachtige boeketten? Neem dan een kijkje op haar site http://www.judithslagter.com of check haar Instagram-account @judith_slagter_florals

Bloemen zijn in december niet ruim verkrijgbaar. Er is weinig keuze bij de bloemist en wat er staat is vaak in de kleuren rood en wit. In januari zie je alweer andere kleuren bloemen verschijnen in het assortiment van de bloemenzaak. Het is daarom tijd voor een vrolijk januari boeket!

Rode en witte bloemen in december

De maand december nou niet echt mijn favoriet op het gebied van bloemen en styling. De inspiratie is een beetje

op, er zijn voornamelijk kerstbloemen. Daarnaast zijn rood en wit niet echt mijn lievelingskleuren en dat zijn toch wel de klassieke kleuren van de feestmaand van het jaar. Dat zie je ook terug in de bloemen van deze wintermaand.

 

Lente in zicht!

Ook heb ik in deze laatste maand altijd een beetje een dip. Hoe gezellig ik alle feestdagen ook vind, in december hoop ik toch dat het weer snel januari is. Dat komt waarschijnlijk ook door de korte dagen en het donkere weer. Als januari er dan eenmaal weer is, voelt dat weer als nieuw, fris en vooral als: Op weg naar de lente!

Januari bloemen

Qua bloemen zie je dat er in de maand januari altijd weer een stuk meer keuze is. De bloemenwinkels raken langzaam aan weer gevuld met bloemen in de vrolijke kleuren van het voorjaar. Deze komen dan meestal nog uit het buitenland, omdat het in Nederland nog te koud is. Maar van over de grens of niet, gewoon het frisse gevoel van voorjaarskleuren in huis, maken mij alweer een stuk blijer. Wat een mooi fris boeket in prachtige kleuren al niet kan doen met je spirit!

Kleurrijk boeket

Zo ook door dit boeket, dat ik heb samengesteld met kleurrijke bloemen met de uitstraling van het voorjaar. Deze samenstelling bevat anemonen, de eerste papavers, sneeuwballen en bloesemtakken. Ik kan persoonlijk geen genoeg krijgen van al deze kleurenpracht!

In dit boeket gebruikte ik de volgende bloemen:

- Craspediabolletjes
- Sneeuwbal (viburnum)
- Papavers
- Delphinium
- Rozen
- Nerine
- Anemonen
- En twee verschillende bloesems: De oranje/zalmkleurige is een Sierkwee (Chaenomeles) en de licht roze is Perzikbloesem.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.