Urban jungle in huis zonder groene vingers

door Mirjam Hart | 16 april 2018

Mirjam is blogger, copywriter en social influencer. Ze is gek op een goed verhaal en heeft daar haar populaire blog dan ook naar vernoemd.

Meer over Mirjam weten of haar inspirerende blogteksten lezen? Neem dan eens een kijkje op https://eengoedverhaal.nu

Er is geen ontkomen meer aan: De Urban Jungle trend zal voorlopig nog wel een tijdje duren. Goed nieuws voor de liefhebbers van de botanische look in huis, maar misschien minder fijn voor de mensen die geen groene vingers hebben. Niet getreurd! Ook zonder al teveel verstand te hebben van planten kun jij een groen interieur creëren.

Botanische look zonder (veel) planten

Geen groene vingers en toch groen in huis halen? Dat kan heel gemakkelijk, want de urban jungle trend gaat verder dan het tuincentrum. Met onderstaande trucjes is jouw huis in een klap ingericht volgens de laatste botanische trend!

Makkelijk te onderhouden kamerplanten

Onlangs schreef ik op Greenhouse Online Magazine al over makkelijk te onderhouden kamerplanten. Planten die weinig onderhoud nodig hebben en

toch net even die groene touch in je interieur geven. Kies voor 1 of 2 grote onderhoudsarme planten of zet een aantal kleine cactussen bij elkaar en je hebt meteen een klein groen paradijsje in huis, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen.

Groen in huis

Je hoeft je huis niet vol te zetten met planten om het urban jungle effect te krijgen. Met een groene muur of een behangetje met botanische print creëer je dezelfde look in een handomdraai. Vind je een hele muur iets te heftig? Kies dan voor een lambrisering in een subtiele groentint. Met behang kun je ook ontzettend veel groene hoekjes maken. Met een strook behang met een toffe bladerenprint op de muur bijvoorbeeld. Of beplak kastdeuren of de binnenzijde van een kast met jungle behang en je interieur is meteen weer up-to-date!

Accessoires

Mis je net die groene finishing touch? Ga dan los met groene accessoires. Kussens, spreien, vloerkleden… je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar met een hip botanisch printje. Met een kleine postergalerij aan de muur kun je ook hoge ogen gooien. Combineer posters in verschillende formaten met ingelijste ansichtkaarten voor een speels effect.

DIY

En voor de knutselaars onder ons: Je kunt zelf de meest originele groene accessoires maken. Brei een cactus, maak een krans van papieren blaadjes of vouw je eigen bloemen. Op Pinterest kun je veel voorbeelden vinden van knutselprojecten met een botanisch thema. Dus ik zou zeggen… Aan de slag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.