Stylen met planten in huis

door Helga de Waal | 28 december 2017

Helga is webdesigner, fotograaf en blogger. Ze heeft een passie voor vintage en planten en fotografeert onder andere stillevens welke ze op haar Instagram account deelt. Neem ook eens een kijkje op haar Engelstalige blog http://www.inspireandcreate.nl over interieur en groen wonen.

Planten brengen sfeer en groen in huis. Ik hou van de natuur en ik ben daarom ook blij met de groene trend. Er is nu zoveel meer keuze in planten en bloemen bij tuincentra en bloemist. Er is veel meer variatie in het aanbod dan er vroeger was.

Vintage revival

Er is ook een revival van retro bloemen en planten. Ik ben gek op de bohemian en vintage stijl die mede door de Urban Jungle trend helemaal in is. Daarbij zie je veel macramé plantenhangers, favoriete planten zoals de Monstera, in combinatie met oude en vintage meubelen.

Groene stillevens

Zelf maak ik veel kleine stillevens met planten en bloemen in huis. Je kan het 

heel gezellig en sfeervol maken of je nu groot of klein woont. Er is altijd wel een plekje om met groen een warme natuurlijke sfeer te creëren. Met overdadig veel planten of meer minimalistisch en strak.

Apothekersflessen

Ik combineer vintage vaasjes en bruine apothekersflesjes met planten, hiermee kan ik steeds variëren en ik vind het leuk om te doen. Veel van de flessen heb ik gekregen toen ik bij een farmaceutisch bedrijf werkte dat natuurlijke medicijnen en zelfzorgmiddelen maakt of gevonden in kringloopwinkels.

Wilde boeketten

Bloemen zijn ook favoriet, met wilde boeketten in verschillende lengtes zoals je bijvoorbeeld bij Bloomon kan bestellen. Er worden verschillende workshops aangeboden om zelf creatief een boeket samen te stellen met bijzondere bloemen. Een simpele bloem in een vaas kan ook een eyecatcher zijn. Ik maak vaak een combinatie van bloemen en planten. Zoals cactussen samen met tropische bloemen.

Groen uit de seizoenen

Op Instagram zie je dat er veel aandacht is voor de seizoenen. Zoals op dit moment de groene kransen voor de winter in allerlei stijlen te vinden zijn. Je kan ze bij het tuincentrum kopen, bestellen op internet maar ook zelf maken. Het is heerlijk om hier mee bezig te zijn. Ook is het leuk om groen uit de tuin te halen en in kleine vaasjes te zetten. Zo haal je echt het seizoen naar binnen.

Probeer zelf eens iets uit wat je niet echt bij elkaar zou zetten, het resultaat kan heel verassend zijn. Haal wat planten, bloemen en accessoires in huis, maar pas op, het is verslavend!

Planteninspiratie op Instagram

Zit je op Instagram? Dan zijn hier een paar leuke hashtags om te volgen voor nog meer planteninspiratie!

#urbanjunglebloggers
#plantsofinstagram
#natureindoors
#mooiwatplantendoen #mooiwatbloemendoen (een initiatief van Bloemenbureau Holland)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.