De sprankelende anthurium steelt de show

Plant van de maand... Februari

door Katja Staring | 2 februari 2018

Katja is oprichter van DailyGreenspiration. "Van groen word je rustig, krijg je een heldere geest, energie, minder stress en een geluksgevoel. Mijn missie is mensen de schoonheid van de natuur te laten ervaren met mooie verhalen en beelden. Dus schrijf ik ook graag over kamerplanten, want daarmee breng je razendsnel groen in je directe dagelijks leven."

De Anthurium is ook zo’n plant die terug is van weggeweest. Ik kan me herinneren dat ze in een eerder tijdperk een stuk groter en strenger waren. De variant de ik nu thuisbezorgd heb gekregen, is reuze charmant. Deze heet dan ook Karma Sweetlips. Het is een zoet plantje dat de aandacht graag naar zich toetrekt.

Deze plant vind ik de Marilyn Monroe onder de kamerplanten. Haar bloemen zijn blond en hebben een lipstickrood randje. De bladeren zijn zacht glanzend groen en hartvormig. Kortom: Anthurium Karma Sweetlips heeft verleidelijke trekken.

Vrolijk pronken

De plantensite Het Beste van de Kweker stuurde me twee exemplaren. Ik heb ze allebei in een knalrode bloempot voor het raam gezet en daar staan ze de hele dag vrolijk te pronken en de show te stelen. Een sprankelend gezicht.

De Anthurium kun je het beste op een licht plaats zetten, maar niet in de felle zon. Nou heb ik de afgelopen maanden nauwelijks zon gezien, dus bij mij staat het olijke duo pal op het zuidoosten. Daar krijgen ze in deze donkere wintermaanden veel licht. Misschien dat ik ze in het voorjaar een stuk naar achteren moet zetten, zodra de zon feller wordt.

 

Opgeheven wijsvingertje

Het zogeheten kolfje dat uit de bloem steekt, lijkt ook wel op een opgeheven wijsvinger. Hoewel sommigen in dat opvallende stampertje een fallussymbool zien. Weer een ander noemt de Anthurium de flamingoplant. Het is maar wat je er in wilt zien. Ik zie Marilyn!

Kieskeurige waterliefhebster

De Anthurium is een kieskeurige waterliefhebster. Ik ben nu in mijn tuin regenwater aan het opvangen, want daar houdt ze van.

Sowieso is het een goed idee als je water wilt besparen voor portemonnee en milieu om het weldadige regenwater voor je kamerplanten op te vangen. Dus: Zet je gieter buiten als het eens plenst, dan heb je voor de komende week voorraad.

Verder moet je de Anthurium in de zomer op een omgekeerd schoteltje in een grotere pot met water zetten. Dan staan de wortels niet nat, maar blijft wel de luchtvochtigheid op orde.

Deze Anthurium Karma Sweetlips met potmaat van Ø 12 cm kosten per twee stuks NU € 24,50 (i.p.v. € 36) of per stuk voor € 18, inclusief verzendkosten, te bestellen via www.hetbestevandekweker.nl

WEETJES Je ontvangt de Anthurium(s) in een stadium waarbij enkele bloemen bloeien, de rest zit nog in de knop. De Anthurium heeft minimaal 6 bloemen met een doorsnede van 5 cm of meer.

STYLINGTIP Zet ze in een rode, pastelroze of terracotta pot zodat de zoete bloemkleur mooi terugkomt.

Reactie plaatsen

Reacties

Marlies
10 maanden geleden

Mijn anturium plant heeft kleine rode bloemen. Ik heb hem in december gekocht en hij blijft prachtig. Voor mij een geweldig alternatief voor snijbloemen in deze periode. Dus hij staat te pronken op onze eettafel