Planten geven sfeer in je interieur

door Souraya Hassan | 5 januari 2018

Souraya is styliste, fotografe en blogger en werkt zowel vanuit Nederland als Egypte, haar tweede thuis. Zij deelt haar passie voor interieur, styling en kleur met eigen fotografie op haar blog https://www.bintihomeblog.com. Souraya's foto's en werk kun je ook bekijken op haar mateloos populaire Instagram-account @bintihome.

Ik hou van veel groen in huis. Mijn hele woning staat vol met planten in verschillende soorten en maten. Bijna in elke ruimte staat er wel weer een mooie groene eyecatcher te pronken. Wat mij betreft geven planten je interieur zoveel sfeer en leven. In dit artikel vertel ik je hoe je planten mooi kan stylen op verschillende plekken in huis. Zo komen ze helemaal tot hun recht in je interieur!

Kiezen van een geschikte plant

Ik moet eerlijk bekennen dat het onthouden van plantennamen niet mijn sterkste kant is. Daarnaast vind ik het ook moeilijk om even snel mijn favoriete plant te benoemen. Ik kijk vooral naar hoe de plant eruit ziet en of ik ‘m mooi vind. Waar ik wel een beetje naar kijk, is of de plant niet al teveel verzorging nodig heeft. 

Planten shoppen

Geregeld ga ik op pad om producten te shoppen voor een stylingklus of ontwerp. Natuurlijk maak ik ook geregeld gebruik van planten voor de styling van een ruimte. Dit maakt de kamer vaak net even meer af. Tijden het winkelen voor mijn werk koop ik bijna altijd koop een extra plant voor mezelf die vervolgens weer een mooi plekje krijgt in mijn huis. Dit heeft tot gevolg dat er bij mij in huis op allerlei plekken planten staan. Dat staat zo enorm gezellig! Ook in mijn hal heb ik wat planten staan om zo een sfeervol welkom te creëren.

Balans door verschillende formaten

Ik vind het mooi om een aantal grote planten als eyecatchers neer te zetten. Zo staat er in mijn studio een mooi groot exemplaar, maar ook op mijn tv-meubel en mijn dressoir staan een paar enorme planten. Balans in het interieur vind ik altijd erg belangrijk en daarom zorg ik dat ik ook her en der planten in medium formaat neerzet in mijn interieur. De meeste planten staan in een terracotta pot. De uitstraling van dit aardewerk is zo puur en geeft een Mediterrane uitstraling.

 

Plantenhangers

Ook ben ik helemaal weg van kleine plantjes, vetplantjes of mini cactussen.  Tijdens mijn vakantie in Luxor zag ik allerlei plantenhangers in een woning hangen. Die vond ik zo mooi, dat ik er één mocht meenemen naar huis. Deze hangt nu in mijn studio. Ook heb ik twee plantenhangers in mijn woonkamer hangen. De kleine gele heb ik meegenomen uit Valencia in mijn handbagage. Die was zeker ook de moeite van het meenemen wel waard. 

Favoriete plek in huis

Ben jij ook zo weg van veel groen in je interieur? Wat is jouw favoriete plek in huis om een plant neer te zetten? Ik vind de plek van de grote plant in mijn studio echt een prachtige plek Maar ook de twee plantenhangers in mijn woonkamer staan prachtig en komen in aanmerking als favoriet plantenplekje in huis. Fijne dag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.