Mintgroene kamerplanten in huis

door Helga de Waal | 23 maart 2018

Helga is webdesigner, fotograaf en blogger. Ze heeft een passie voor vintage en planten en fotografeert onder andere stillevens welke ze op haar Instagram account deelt. Neem ook eens een kijkje op haar Engelstalige blog http://www.inspireandcreate.nl over interieur en groen wonen.

Zoals jullie misschien wel kunnen raden is mijn lievelingskleur groen. Ik heb een lichte voorkeur voor een mintgroene kleur, en dan een beetje die zachte ouderwetse tint. Niet voor niets schilderde ik vroeger mijn studentenkamer al helemaal in deze kleur. Ik heb dan ook een paar hele mooie mintgroene planten in huis die ik jullie graag wil laten zien.

De mintgroene Calathea

Mijn laatste aanwinst is de Calathea picturata Argentea Silver. Deze plant heeft prachtige mintgroene bladeren. Hij kleurt mooi bij de Zuilcactus, een 

Pilosocereus Azureus, die een overeenkomstige kleurtoon heeft. De Calathea heeft een paarsrode kleur aan de onderkant van de bladeren wat een mooi contrast geeft.

Sluitende bladeren

Hier het prachtige blad van de Calathea, de bladeren voelen aan als satijn en zijn flinterdun. Als het avond wordt gaan de bladeren helemaal omhoog staan om te sluiten. Je kan dus zien wanneer hij aan het slapen is :-). Een bijzonder mooie plant waar ik heel erg van kan genieten.

Vintage vazen

De Senecio "Mount Everest", ook wel "Chalk Sticks" genoemd, is ook een van de kamerplanten hier in huis. Ik combineer de planten vaak met doorschijnende (vintage) vazen die een groenachtige tint hebben.

Luchtplant

Deze joekel van een Tillandsia Xerographica past mooi bij de goudkleurige plantenhouder. Hij voelt bijna prehistorisch aan. De plantenhouder is van Loop Living. Luchtplanten zijn makkelijk te onderhouden, je kan ze overal neerleggen of bijvoorbeeld ophangen aan een visdraad. Ik vind ze heel erg leuk.

Eucalyptus

Ik haal vaak Eucalyptus takken in huis vanwege de heerlijke frisse geur en uiteraard de kleur. Je kan deze ook drogen door de takken samen te binden en ondersteboven te hangen, dan blijven ze heel lang goed. Ze staan ook erg leuk aan de muur of boven een bed. Even aan de takken schudden en de geur verspreid zich weer door de kamer. 

Maar pas op met planten en huisdieren, aan deze Eucalyptus mag alleen aan geroken worden. Meer lezen over huisdieren en planten? Kijk dan hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.