Makkelijk te onderhouden kamerplanten

door Mirjam Hart | 17 december 2017

Mirjam is blogger, copywriter en social influencer. Ze is gek op een goed verhaal en heeft daar haar populaire blog dan ook naar vernoemd.

Meer over Mirjam weten of haar inspirerende blogteksten lezen? Neem dan eens een kijkje op https://eengoedverhaal.nu

Ik ben gek op planten in huis. Toch heb ik niet het geluk te zijn gezegend met een stel groene vingers. Ik ben daarom altijd blij als ik een onderhoudsvriendelijke plant heb gevonden, die het langer dan een maand kan overleven bij ons thuis. Makkelijk te onderhouden kamerplanten zijn er namelijk genoeg. Je moet alleen weten welke je moet hebben. Uit ervaring weet ik welke planten redelijk onderhoudsarm zijn omdat ik inmiddels behoorlijk wat planten in huis heb zien komen en gaan. Deze makkelijke exemplaren vind je in onze Urban Jungle.

Makkelijke kamerplanten

Ik heb zeker een groene verslaving. Tijdens een rondje door het huis tel ik tientallen grote en kleine kamerplanten. Toch moet ik eerlijk bekennen dat een deel van mijn oorspronkelijke plantencollectie uiteindelijk in de groene bak is beland. Te weinig water? Te veel zon? Wie zal het zeggen. Ik weet in ieder geval dat planten die weinig verzorging nodig hebben het bij ons een stuk beter doen.

Mijn keuze in makkelijke planten

In ons huis vind je dan ook vrijwel alleen maar makkelijk te onderhouden kamerplanten. Voor mijn verjaardag kreeg ik drie bananenplanten, die ik deze maand een voor een weg heb moeten gooien. Zo zonde!

De kamerplanten die bij mij blijven leven en waar ik al lang van mag genieten, heb ik hieronder in een overzichtje gezet. Ben jij nog op zoek naar makkelijke planten? Wie weet breng ik je inspiratie voor jouw groene paradijs!

Cactus

We hebben in huis cactussen in alle soorten en maten. Deze planten zijn over het algemeen goedkoop en tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar. Ik koop ze niet alleen voor mezelf, maar vind het ook leuk om cactussen als cadeautje te geven.

Sanseveria

De Sanseveria, of in de volksmond vrouwentong, is de makkelijkste plant die je maar in huis kunt halen. Deze groene dame heeft namelijk nauwelijks water nodig. Je geeft de Sanseveria pas water als de aarde rondom de plant helemaal droog aanvoelt.

Varens

Wij hebben een aantal varens in huis. Ik vind ze niet alleen leuk staan op een kast, maar ze doen het hier in huis als hangplant ook heel goed. Afgezien van hier en daar een streng bruine blaadjes blijven varens hier altijd heel lang goed.

Treurvijg

De supermarkt waar ik vaak onze wekelijkse boodschappen haal, heeft ook een flink assortiment planten. Ik kom dan ook regelmatig thuis met een nieuwe plant, terwijl ik alleen ging voor een vergeten boodschap. De treurvijg was zo’n spontane aankoop, maar is een van de weinige planten die heel mooi groen blijft.

Drakenbloedboom

De drakenbloedboom is een van mijn favoriete kamerplanten in onze Urban Jungle. We hebben er een in de woonkamer en een in de slaapkamer staan. Ze zijn lekker groot en dus een echte eyecatcher. Ze zorgen er ook nog eens voor dat de lucht goed gezuiverd wordt.

Graslelie

Dit leuke plantje groeit echt als kool! En dat terwijl hij bovenop een hoge kast staat en weleens wordt vergeten als ik de rest van de planten water geef. De graslelie is dus echt een onderhoudsvriendelijke kamerplant.

Andere onderhoudsarme planten

Inmiddels heb ik weer een aantal lege potten die wel weer een plantje kunnen gebruiken. Binnenkort dus maar even een tripje plannen naar de Intratuin, want daar kom ik ook graag als ik bij onze supermarkt niet kan slagen. Of ik bestel er gewoon meteen een aantal online.

Natuurlijk ga ik weer voor planten die niet veel verzorging nodig hebben. Op mijn lijstje staan onder andere de Aloë Vera plant, wat leuke vetplantjes en de Chinese Evergreen. Ook deze planten staan er namelijk om bekend onderhoudsarm te zijn.

Hoe is het met jouw groene vingers?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.