Kleurige herfst inspiratie

door Helga de Waal | 21 september 2018

Helga is webdesigner, fotograaf en blogger. Ze heeft een passie voor vintage en planten en fotografeert onder andere stillevens welke ze op haar Instagram account deelt. Neem ook eens een kijkje op haar Instagram account met prachtige foto's van haar interieur en groen wonen.

Na een heerlijke warme zomer is nu eindelijk echt de herfst aangebroken. Het najaar is een van mijn favoriete seizoenen. Ik hou van de verscheidenheid aan kleuren en de heerlijke herfstgeur tijdens het maken van een mooie boswandeling. De prachtige paddenstoelen die je kan vinden en bergen gevallen bladeren om door heen te waden. Vooral met dit mooie nazomerweer geniet ik extra van de herfst.

Nieuw begin na de zomer

Deze tijd voelt altijd als een nieuw begin. In de zomer heb ik extra energie opgedaan. Ik heb zin om met nieuwe plannen die ik heb gemaakt de komende periode aan de slag te gaan.

Verzamelingen uit de natuur

Ik hou ervan om wilde uitgebloeide bloemen, planten, zaden en takjes te verzamelen van bijvoorbeeld Rozenbottel en Duindoorn. Aangezien ik vlak bij de duinen woon, is daar van alles te vinden. De kleuren zijn fantastisch maar ook de uitgebloeide planten kunnen heel mooi zijn. Hier maak ik iedere herfst wel een verzameling van. Vroeger deed ik dit al toen de kinderen nog kleiner waren. We maakten dan een mooie herfsttafel met kastanjes, eikels, bladeren en takjes. Nog steeds maak ik kleine composities met herfstvondsten en geeft het me inspiratie om foto’s te maken.

Favoriete herfstbloemen

Een van mijn favoriete bloemen in de herfst is onder andere de Chrysant, deze is verkrijgbaar in prachtige herfstkleuren. Ik kies vaak voor de okergele variant, de Chrysant gaat ook heel lang mee. En Dahlia's in bijvoorbeeld donkerrood, geel of oranje. Ik heb er nu ook een paar in de tuin in het paars en ze bloeien nog steeds. Prachtig in combinatie met takken met besjes van donkerpaars tot rood.

Eigenlijk zijn de Chrysant en Dahlia echte ouderwetse bloemen maar ze zijn sinds een paar jaar weer helemaal hip. Dit komt denk ik ook door de grote variatie in kleuren en vormen. Ik vind ze prachtig.

En natuurlijk mag de Zonnebloem niet ontbreken, ook een van mijn lievelingsbloemen.

De linker soort op de foto wordt ook wel “Teddy Bear” genoemd.

Hopelijk komen er nog een paar mooie herfstdagen voor de winter begint! Bezoek mijn Instagram account @jt_design voor meer herfst inspiratie en foto’s van bloemen en planten.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.