Kamerplanten: Een zee aan mogelijkheden voor elk formaat ruimte

door Marijntje Tierolff | 31 juli 2018

Marijntje Tierolff is de oprichter van Shot of Green en verzorgt plantenadvies en -styling voor de interieurs van particulieren en bedrijven. Ze is een echte plantenverzamelaar en toverde als kind al haar zolderkamertje om tot indoor jungle. Ze besloot van haar hobby haar werk te maken en ook andere interieurs van meer groen te voorzien. Bekijk voor meer informatie en foto’s haar Facebook of Instagram pagina, of stuur een mailtje.

Een plant maakt een interieur levendiger en interessanter. Het heeft organische vormen, een mooie afstekende kleur én het leeft, in tegenstelling tot andere meubels en accessoires. Zowel kleine als grote ruimtes zijn heel geschikt voor een variëteit aan planten, ook als het in eerste instantie niet zo lijkt. Dus waar moet je nou eigenlijk op letten?

Kleine ruimte

Heb je een kleine woonkamer (of slaapkamer, werkplek), dan denk je al snel dat er geen ruimte is voor veel of grote planten. Echter, als je wat creatiever omgaat met de ruimte, dan kan er echt wel het een en ander. Kies bijvoorbeeld voor een mooie, grote hangplant in plaats van planten op de grond. Op die manier verlies je geen ruimte en ziet het er opgeruimder uit. Of zet een (zwevend) wandkastje overdadig vol met een collectie plantjes. Naast dat dit er wederom voor zorgt dat je minder ruimte kwijt bent, kader je als het ware je ‘groene chaos’. Waardoor het niet rommelig wordt. Én het laat zich ook nog eens heel leuk fotograferen.

Grote ruime (ook wel De Droom van de kamerplant fanaat)

Hoewel een grote ruimte makkelijk lijkt als het om kamerplanten gaat, liggen ook hier wat gevaren op de loer. Planten los en verspreid door de ruimte zetten, maakt dat ze ‘onzichtbaar’ worden. Kies dus eerder voor een groepje planten met

verschillende hoogtes en verschil in kleur en structuur. Een grote ruimte, zeker als het plafond ook lekker hoog is, schreeuwt om een heuse ‘show stopper’. Oftewel één -of meerdere als de ruimte echt enorm is- reus van een plant op een prominente

plek. Wees hierbij niet te voorzichtig: Deze huisvriend moet zeker tweederde van de hoogte van de ruimte in beslag nemen om de titel ‘show stopper’ met eer te kunnen dragen.

Donker of licht

Is je kleine woonkamer ook nog eens vrij donker, of je reusachtige penthouse één grote lichtbak? Niet getreurd. Er zijn genoeg planten die heel goed leven in donkerdere ruimtes of die juist goed gedijen in veel (direct) licht. Wel verstandig om daar eerst even wat advies over in te winnen om te voorkomen dat je na een paar maanden je nieuwe planten bij het grofvuil moet zetten. En realiseer je dat planten altijd een bepaalde mate van daglicht nodig hebben. Een badkamer zonder ramen is dus helaas geen optie...

Inspiratie nodig? Google eens ‘indoor jungle’, 'plant shelf’ of ‘plantgang’ en genoeg jaloersmakende plaatjes schuiven aan je voorbij. Shot of Green kan tevens een op maat gemaakt plantenadvies voor je maken.

Foto's: PinterestReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.