Kamerplanten - Niet alleen ontzettend mooi, maar ook heel goed voor je!

door Marijntje Tierolff | 29 juni 2018

Marijntje Tierolff is de oprichter van Shot of Green en verzorgt plantenadvies en -styling voor de interieurs van particulieren en bedrijven. Ze is een echte plantenverzamelaar en toverde als kind al haar zolderkamertje om tot indoor jungle. Ze besloot van haar hobby haar werk te maken en ook andere interieurs van meer groen te voorzien. Bekijk voor meer informatie en foto’s haar Facebook of Instagram pagina, of stuur een mailtje.

Kamerplanten zijn altijd al een mooie aanvulling op een interieur geweest. En tegenwoordig is het al helemaal een trend om van je huis een heuse indoor jungle te maken. Maar wist je dat planten, naast dat ze er een beetje mooi staan te wezen, ook een positieve invloed hebben op de ruimte waarin ze staan en dus ook op jou?

Goed gevoel door planten

De laatste jaren worden er veel studies gedaan naar de meetbare invloed van planten. En dat is enorm interessant en positief, want het bevestigt eigenlijk alleen maar dat veel groen om je heen goed voor je is. Het zit er daarnaast ook een beetje bij ons in geprogrammeerd dat een groene omgeving voor ontspanning zorgt. Want héél vroeger betekende dat namelijk: Eten! Niet zo gek dus dat een flinke boswandeling of bezoek aan een botanische tuin zo goed voelt.  

Foto: Pinterest

Zuiverende werking

Zo zuiveren planten, de ene weliswaar meer dan de ander, de lucht en zorgen voor een hogere luchtvochtigheid. Wat prettig is voor de concentratie en preventief werkt tegen hoofdpijn en een droge huid en ogen. Maar planten hebben ook een

Foto: Pinterest

Foto: My Indoor Jungle

kalmerende werking, zorgen voor een hogere productiviteit én stimuleren de creativiteit. Het is dus logisch dat steeds meer scholen en kantoren meer planten in huis halen. Het zou zélfs tot minder ziekteverzuim leiden. Goed, we hebben het dan natuurlijk niet over één of twee plantjes op tafel. De ruimte moet goed gevuld zijn met diverse groene vrienden.

Betere zuurstofopname

Sterke luchtzuiveraars zijn onder andere de Lepelplant, Graslelie, Epipremnum, Ficus en zelfs Klimop. Voor op kantoor of in je studeerkamer is de Vingerplant of Monstera Deliciosa ook heel geschikt vanwege de vrijlating van negatieve ionen. Onder andere deze planten maken de zuurstofopname door het lichaam makkelijker, waardoor je meer focus zult hebben.

De beste slaapkamergenoten zijn daarnaast bijvoorbeeld de Sansevieria en Aloë Vera, die met name ’s nachts zuurstof afgeven. En dat zorgt dan weer voor een diepere slaap. De heerlijk geurende planten Lavendel en Jasmijn brengen ook nog eens extra ontspanning met zich mee.

Altijd goed!

Eigenlijk dragen alle planten wel wat van dit soort positieve eigenschappen met zich mee en zit je dus nooit echt fout. Wil je hulp bij het samenstellen van de juiste planten voor jouw huis of werkplek? Neem dan contact op met Shot of Green via marijntje@shotofgreen.nl.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.