Laat ze hangen: Hangplanten

door Helga de Waal | 25 april 2018

Helga is webdesigner, fotograaf en blogger. Ze heeft een passie voor vintage en planten en fotografeert onder andere stillevens welke ze op haar Instagram account deelt. Neem ook eens een kijkje op haar Engelstalige blog http://www.inspireandcreate.nl over interieur en groen wonen.

Aan de muur, alleen of samen, aan het plafond, voor het raam, ze kunnen eigenlijk overal hangen. Hangplanten zijn hip!

Voor dat leuke boho, zeventiger jaren sfeertje in je huis kan je eigenlijk niet zonder die hangplant en het liefst in een mooie macramé hanger.

DIY plantenhanger

Ben je handig, dan kan je de macramé plantenhanger zelf maken. Met behulp van een DIY pakket of een handleiding die overal op het internet te vinden is. Wil je hem liever kant en klaar? Dan kan je ze kopen in bijvoorbeeld een tuincentrum. Die van mij kocht ik bij Intratuin.

Luchtplanten

Ik bracht vorige maand een bezoek aan de Hortus Botanicus Amsterdam waar ook prachtige luchtplanten te zien zijn. Dit is ook een plant die je thuis kan laten hangen door hem met visdraad aan het plafond te bevestigen. Ik vind het een magische plant.

Epipremnum

Deze mooie Epipremnum met zijn prachtige groen-witte bladeren hangt aan de muur boven mijn werkplek.

Lantaarnplantje

Nog een prachtig mooie hangplant is het Lantaarnplantje (Ceropegia woodii) ook wel "String of Hearts" genoemd vanwege de blaadjes die op kleine hartjes lijken. Hij wordt heel erg lang en als hij het goed doet kan hij zelf hele mooie bloemetjes krijgen. Een echte blikvanger.

Kanonplantje

In de kringloopwinkel loop ik af en toe tegen een leuke retro plantenhanger aan. Pas vond ik nog een mooie grote pot die ik nog moet gaan vullen met een hangplant. Eerder vond ik deze schattige kleine plantenhanger waar ik een klein kanonplantje 

in heb gedaan. Het Kanonplantje (Pilea Glauca) komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Wat een gekke naam denk je misschien? Het schijnt wanneer de bloemetjes aangeraakt worden, deze zijn stuifmeel wegschiet en als het ware ontploft. Met een rookpluimpje net als bij een kanon.

Dat hangplanten soms op moeilijke plaatsen hangen en er een trap aan te pas moet komen om ze water te geven, neem ik voor lief. Moet ik nog meer zeggen? Laat ze hangen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.