De Codonanthe Crassifolia is een gezellige hanger

Plant van de maand... April

door Katja Staring | 3 april 2018

Katja is oprichter van DailyGreenspiration. "Van groen word je rustig, krijg je een heldere geest, energie, minder stress en een geluksgevoel. Mijn missie is mensen de schoonheid van de natuur te laten ervaren met mooie verhalen en beelden. Dus schrijf ik ook graag over kamerplanten, want daarmee breng je razendsnel groen in je directe dagelijks leven."

De Codonanthe Crassifolia groeit met zijn lange ranke stelen naar beneden. Hij laat de boel gezellig hangen en is met al dat weelderig groen geschikt voor elk interieur. Deze sympathieke hangplant komt van nature voor in het tropisch regenwoud van Zuid- en Midden-Amerika. Daar groeit hij verscholen op takken van bomen en laat hij zijn lange ranken met groene puntblaadjes eindeloos naar beneden hangen.

Styling

Eigenlijk is de Codonanthe Crassifolia een plant met een

heel gewoon uiterlijk. En dus past hij in elk interieur, hij is op veel manieren te stylen.

Je kunt ‘m aan je plafond hangen in een constructie van geknoopt touw, maar ook kan hij prima op de hoek van een kast of op een plantkruk. Zelfs in een hoge vaas is-ie leuk.

De mijne heb ik op de rand boven mijn schouw een plek gegeven en een andere in mijn kantoor aan een rek. Daar kunnen ze flink naar beneden groeien. Ik verheug me nu al op zo’n weelderige bos!

De Codonanthe Crassifolia is ook geschikt om de iets donkerdere plekken in je huis op te vrolijken, in het regenwoud groeit hij immers ook niet in volle zon.

Scheut water

De Codonante Crassifolia houdt wel van vocht. Geef ‘m een wekelijkse scheut water en stop ‘m zo nu en dan eens een extra voeding toe. Dat kan vloeibare voeding via het gietwater zijn, of met zo’n korreltablet.

Bijdrage aan het regenwoud

Het is een betaalbare plant en als je deze aanschaft via Het Beste van de Kweker, dan doneer je automatisch een bijdrage aan Stichting Oasebos die zorgdraagt voor de bescherming van het regenwoud, de plek waar de Codonante Crassifolia z’n roots heeft.

Milieuvriendelijk geteeld

Goed te weten: De kweker van deze plant houdt zich bezig met teelt- en productiemethoden die rekening houden met duurzaamheid en milieu. Zo wordt het gebruikte teeltwater met de daarin aanwezige meststoffen gerecycled. Het is fijn om te weten dat je een ‘goede’ plant koopt.

Info Codananthe Crassifolia

De hanggplant Codonanthe Crassifolia koop je 2 stuks voor € 21,50 inclusief verzenden bij Het Beste van de Kweker in een potmaat van 14 centimeter.

STYLINGTIP: Geschikt als hangplant, maar kan ook in een hoge vaas, bovenop een kast, of op een hoge kruk, of bungelend aan een wandrek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.