Bloemen stylen met minivaasjes

door Bloomon | 10 januari 2018

Bloomon bezorgt boeketten bloemen in verschillende formaten, direct van de kweker. Of je nu een compacte bos voor op je vintage bijzettafel wilt of van imposante creaties vol kleuren en geuren droomt, Bloomon heeft het. Voor nadere informatie over de bloemen, boeketten en bestelwijze kun je een kijkje nemen op https://www.bloomon.nl

Het gebruik van minivaasjes is dè manier om alles uit je boeket te halen wat erin zit. Ze geven een tweede leven aan de dappere doorbloeiers en geven je interieur een extra leuke uitstraling. Het spelen met vaasjes kun je als een uitdaging zien – hoeveel langer houden jouw bloemen het vol in deze fraaie eyecatchers?

Bloemen lang mooi houden

Maar voordat je voor de ‘verdeel en heers’ strategie gaat, eerst nog even wat tips & tricks om je originele bos zo lang mogelijk mooi te houden:

  1. Houd het water schoon

De beste truc is helder en schoon water. Reinig je vaas goed en doe er een zakje bloemenvoeding in. Ververs het water na 2 à 3 dagen. Voeg bij het verversen van het water gelijk een drupje bleek toe om de bacteriën weg te houden. Hoe minder beestjes, hoe mooier de bloemen.

  1. Schuin afsnijden

Hangt er een bloem slap? De kans is dan groot dat deze niet genoeg water binnenkrijgt. Snijd gewoon nóg een stukje van de steel af. Een ‘clean cut’ kan het leven van de bloem redden. Snijd wel schuin af, want dan wordt het oppervlak waarmee ze water kunnen opzuigen groter. 

  1. Verwelkte bloemen eruit

Hou de doorbloeiers vers door de verdroogde of verwelkte knoppen, bloemen en stelen eruit te halen. Dan gaat alle energie naar de goede bloemen, die daardoor nog langer goed blijven! 

  1. Geen tocht, zon of fruit

Bloemen kunnen kieskeurig zijn. Zorg ervoor dat je boeket onder de juiste omstandigheden een plekje in je huis heeft. En dat die vaas op de juiste plek staat. Bloemen houden niet van tocht of direct zonlicht. Zet ze ook niet naast de verwarming of de fruitschaal, want daar worden ze hangerig van.

 

Overgebleven bloemen

Als je deze tips opvolgt, blijven je bloemen minstens 10 dagen stralen. Maar er komt natuurlijk een dag waarop alleen de krachtpatsers overblijven. Het zijn dan vaak te weinig bloemen we om je vaas te vullen, maar ze zijn nog te leuk om weg te gooien. Dat is het moment om de minivaasjes uit de kast te halen!

  • Kleine feestjes op tafel of in de vensterbank

Etentje met vrienden of gewoon gezellig op bank? Iedere tafel, óók dat bijzettafeltje naast de bank, ziet er leuker uit met één of meer minivaasjes. Losse bloemen in de vensterbank zijn een soort kunstwerkjes: één bloem in een mooi vaasje maakt soms een wereld van

verschil. De badkamer is ook dol op een bloemetje hier en daar. Douchen, tandenpoetsen en scheren wordt een stuk leuker met wat kleur en geur 'on the side'.

  • Bloemetje cadeau

Cadeautjes krijgen is leuk, maar cadeautjes geven ook! Een overgebleven bloem uit een boeket geeft erg leuk in een klein vaasje als een ‘zomaar’ cadeautje. Van een vaasje bij een glaasje wordt iedereen blij.

  • Lege potten en flesjes

Ga op zoek naar het perfecte vaasje: Lege parfumflesjes, jampotten, kopjes of likeurflesjes. Op antiekmarkten en in kringloopwinkels vind je vaak de mooiste exemplaren voor weinig. 

Met al die kleine vaasjes kun je het hele huis laten stralen. Geef je bloemen een tweede leven. Leve de mini’s!

Spread the happiness.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.